Jak správně používat keramický nůž Kyocera:
- s Vaším keramickým nožem Kyocera můžete pracovat stejně jako s kterýmkoliv jiným nožem kromě sekání a páčení.
- při práci používejte vždy plastové nebo dřevěné prkénko. Vyvarujte se kamenného, skleněného či keramického podkladu.
- při čištění používejte vodu a tekutý mycí prostředek. Jemným čistícím práškem můžete odstranit nečistoty, které se neodstranily běžným mytím.
- nůž uskladňujte pouze v originálním obalu nebo v dřevěném stojanu na nože.
Měli byste se vyvarovat následujících situací, které by mohly poškodit nebo zlomit keramickou čepel Vašeho nože:
- krájení zmrzlých potravin, kostí a okoralého či tvrdého pečiva
- mytí v myčce (s výjimkou nožů s plastovou rukojetí, které uložíte do myčky ve fixované poloze tak, aby nedošlo k mechanickému poškození myčky nebo čepele nože)
- při mytí skleněných částí nepoužívejte drátěnku ani čisticí prostředky obsahující hrubé částice
páčení, sekání, škrábání a pádu - narážení do porcelánu, příborů, nádobí a dalších tvrdých materiálů
- styku keramické čepele s otevřeným ohněm (keramika přenáší teplo!)
- ostření běžným brouskem (na ocelové nože)
používání k jiným než běžným kuchyňským účelům
Přesný návod k použití pro konkrétní zakoupený produkt obdržíte vždy společně se zbožím. Věnujte dostatečnou pozornost seznámení se s návodem k použití keramických produktů!
Nevhodné pro děti - hrozí nebezpečí jejich poranění o ostří keramických produktů!