Víte že, pštrosí maso je dietní, má velmi nízký podíl tuku, vysoký obsah železa, obsahuje málo cholesterolu a je zdrojem životně důležitých látek, jako jsou plnohodnotné bílkoviny, skupiny vitaminů B a to v maximálně stravitelné podobě? Pštrosích farem je v republice už docela dost a toto maso už rozhodně není cenově nedostupné, tak proč si ho nedopřát?
U nás je dnes pštrosí guláš s bulgurem. Takže klasická příprava guláše, jak je každý zvyklý a má rád.
- Tak, cibulka do sklovita, zasypaná lžící sladké červené papriky, hned přidáno maso, sůl, pepř, mletý kmín, promícháno a zprudka osmahnuto, až se maso zatáhlo.
- Přidány papriky a rajčata a opět promícháno, zaklopeno pokličkou a vařeno hodinu. Není potřeba podlévat, maso i zelenina pustí dostatek šťávy.
- Po hodině je zelenina zcela rozvařená, maso měkké a tak se naposledy dochucuje – dva stroužky česneku a lžíce hrubozrnné hořčice.
- Krátce povařeno a podáváno s bulgurem.
Dobrou chuť www.keramicke-noze.cz