Pštrosí guláš s bulgurem

Víte že, pštrosí maso je dietní, má velmi nízký podíl tuku, vysoký obsah železa, obsahuje málo cholesterolu a je zdrojem životně důležitých látek, jako jsou plnohodnotné bílkoviny, skupiny vitaminů B a to v maximálně stravitelné podobě? Pštrosích farem je v republice už docela dost a toto maso už rozhodně není cenově nedostupné, tak proč si ho nedopřát?

U nás je dnes pštrosí guláš s bulgurem. Takže klasická příprava guláše, jak je každý zvyklý a má rád.

  1. Tak, cibulka do sklovita, zasypaná lžící sladké červené papriky, hned přidáno maso, sůl, pepř, mletý kmín, promícháno a zprudka osmahnuto, až se maso zatáhlo.
  2. Přidány papriky a rajčata a opět promícháno, zaklopeno pokličkou a vařeno hodinu. Není potřeba podlévat, maso i zelenina pustí dostatek šťávy.
  3. Po hodině je zelenina zcela rozvařená, maso měkké a tak se naposledy dochucuje – dva stroužky česneku a lžíce hrubozrnné hořčice.
  4. Krátce povařeno a podáváno s bulgurem.

 

Dobrou chuť www.keramicke-noze.cz

Pštros