Jako u každého receptu, je i zde nejzdlouhavější příprava.
- Takže uvařte si rýži, namelte maso (ideálně půl na půl hovězí a vepřové), osmažte jednu cibulku do sklovita, rozklepněte do mísy jedno vajíčko.
- Vše smíchejte, vydatně osolte a opepřete.
- Do velkého hrnce dejte vařit celou malou hlávku zelí, zbavenou košťálu a zaklopte.
- Po 10 minutách odebírejte jednotlivé listy vidličkou, jde to krásně a bez problémů.
- Než listy vystydnou, připravte si pekáč, který vystelte kysaným zelím.
- Každý list naplňte směsí, zatočte a obalte plátkem tenké slaninky (jde to i bez ní).
- Naplňte pekáč a uvařte si omáčku z cibulky, dvou lžic rajského protlaku a cca půl litru vývaru, omáčku stačí chvilku nechat projít varem.
- Omáčkou zalijte připravené naplněné listy a dejte na cca hodinu péct na 180°C.
- Podávejte s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť www.keramicke-noze.cz