Plněné zelné listy

Jako u každého receptu, je i zde nejzdlouhavější příprava.

  1. Takže uvařte si rýži, namelte maso (ideálně půl na půl hovězí a vepřové), osmažte jednu cibulku do sklovita, rozklepněte do mísy jedno vajíčko.
  2. Vše smíchejte, vydatně osolte a opepřete.
  3. Do velkého hrnce dejte vařit celou malou hlávku zelí, zbavenou košťálu a zaklopte.
  4. Po 10 minutách odebírejte jednotlivé listy vidličkou, jde to krásně a bez problémů.
  5. Než listy vystydnou, připravte si pekáč, který vystelte kysaným zelím.
  6. Každý list naplňte směsí, zatočte a obalte plátkem tenké slaninky (jde to i bez ní).
  7. Naplňte pekáč a uvařte si omáčku z cibulky, dvou lžic rajského protlaku a cca půl litru vývaru, omáčku stačí chvilku nechat projít varem.
  8. Omáčkou zalijte připravené naplněné listy a dejte na cca hodinu péct na 180°C.
  9. Podávejte s čerstvým chlebem.

 

Dobrou chuť www.keramicke-noze.cz 

Zelné listy